Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ- ΓΛΩΣΣΑ -ΙΣΤΟΡΙΑ

[Photo : photography.nationalgeographic.com. Με ένα κλικ αυξάνεται το μέγεθός της]
***
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ- ΓΛΩΣΣΑ -ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Έκθεση και εκδηλώσεις: "Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη"

    "Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη" είναι ο τίτλος έκθεσης και εκδηλώσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Αλεξάνδρειας για τον Αλεξανδρινό ποιητή. Ο επισκέπτης της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να δει εκδόσεις έργων του ποιητή σε 25 γλώσσες. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης έκθεση χαρακτικών, σχεδίων, ζωγραφική, καθώς και προβολές και αναγνώσεις ποιημάτων του Καβάφη.

  • Αφιέρωμα μνήμης στη ζωή και το έργο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου

    Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα μνήμης στη ζωή και το έργο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του και με την ανακήρυξη του έτους 2009 ως έτους Γιάννη Ρίτσου. Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή εικοσάλεπτου οπτικοαουστικού υλικού για τον Γιάννη Ρίτσο, ενώ την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο: "Το νεκρό σπίτι".

  • Β' κύκλος λογοτεχνικών συναντήσεων στο "Τρένο στο Ρουφ"

    Ο Β' κύκλος των λογοτεχνικών συναντήσεων της αμαξοστοιχίας-θεάτρου "Τρένο στο Ρουφ", σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, είναι πλέον γεγονός. Πρώτη επιβάτις, η Ζυράννα Ζατέλη, στις 15 Φεβρουαρίου. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Τζούμας (22 Φεβρουαρίου), Σώτη Τριανταφύλλου (8 Μαρτίου) και Πέτρος Μάρκαρης (22 Μαρτίου).

  • Ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης στο Megaron Plus

    Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης συζητά για το έργο του με τον Γ. Ζουμπουλάκη, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Megaron Plus "Η ποιητική γενιά του '70" (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 2107282333).

  • Συνάντηση βυζαντινολόγων στο Αμβούργο

    Η συνάντηση Βυζαντινολόγων Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί φέτος από 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2009 στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Το συντονισμό και την εποπτεία της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο καθηγητής του Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Ulrich Moennig.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...