Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2008

ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
* ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΑΠΑΔΕΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ... ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ
Τους φταίει ο Αλαβάνος για Τοπλού
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ
Σε ατμόσφαιρα μεγάλης έντασης, με οξύτατα φραστικά επεισόδια και χωρίς να συζητηθούν η ουσία και οι στρατηγικές πλευρές του ζητήματος, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στον χώρο του Πολυκέντρου Σητείας η λαϊκή συνέλευση για τα τεκταινόμενα στη Μονή Τοπλού.
Η συνάντηση αφορούσε το τερατώδες επενδυτικό πρόγραμμα για τα 26 χιλιάδες στρέμματα και έγινε υπό το βάρος της παρέμβασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, αλλά και του πορίσματος-καταπέλτη του οικονομικού επιθεωρητή Κρήτης, Μανόλη Χριστοδουλάκη, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι επιθέσεις κατά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος συστηματικά προώθησε πολιτικά το όλο ζήτημα, και κατά του δημάρχου Χερσονήσου, Σπύρου Δανέλλη, αλλά και μέσων μαζικής ενημέρωσης που «σήκωσαν» την πολλαπλώς καταστροφική επιλογή του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή».

Ο δήμαρχος Σητείας, Νίκος Κουρουπάκης, που συγκάλεσε λαϊκή συνέλευση, υπήρξε πολωτικός και επιθετικός σε κάθε αντίθετη άποψη που εκφραζόταν σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης επένδυσης. Αναγνώρισε πως έγιναν κάποια λάθη γενικώς, χωρίς κανένα όμως αυτοκριτικό στοιχείο.

Αντίθετα, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο ηγούμενος της Μονής, Φιλόθεος, υποστήριξαν πως όλες οι ενέργειες είναι σύννομες και προς το συμφέρον της περιοχής της Σητείας, έχοντας όπως φαίνεται τη συναίνεση της πλειοψηφίας των κατοίκων, που διψούν να βγει ο τόπος τους από τη χρόνια απομόνωση αλλά δεν γνωρίζουν τις παραμέτρους του προβλήματος.

Μετά την ασκηθείσα πίεση έγινε δεκτό να διευρυνθεί το διοικητικό συμβούλιο της «Παναγίας της Ακρωτηριανής». Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως η επένδυση πρέπει να προωθηθεί με οποιοδήποτε κόστος. Μάλιστα ακόμη και ο ηγούμενος Φιλόθεος εξέφρασε άγνοια για τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η αγγλική επενδυτική εταιρεία δεν διαθέτει τις επενδυτικές δυνατότητες για ένα τέτοιο εγχείρημα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν' αλλάξει η εταιρεία.

Η Οικολογική Ομάδα Σητείας που αντέταξε μια διαφορετική λογική στο επενδυτικό εγχείρημα της Μονής Τοπλού, ο πρώην δήμαρχος Ιτάνου, Γιάννης Περάκης, και ο νομαρχιακός σύμβουλος, Αντώνης Ανηψιτάκης, δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις. Μάλιστα ο κ. Ανηψιτάκης κατηγορήθηκε απ'τον δήμαρχο Σητείας για προβοκάτσια.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, έλειπε από τη λαϊκή συνέλευση, αν και όφειλε να είναι παρών. Απουσίαζαν επίσης οι βουλευτές του νομού Λασιθίου, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, οι οποίοι έστειλαν επιστολές χωρίς να μπαίνουν καθόλου στην ουσία του προβλήματος, αλλά μιλώντας γενικώς για ενότητα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/12/2008
************************************
ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!
*Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ!

*Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

*Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

*Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ "ΝΟΜΟΤΥΠΗΣ" ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ!

*Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ
ΤΟΥΣ...
ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

* Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ,
ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ.

* Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΥΣΤΟΛΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΡΗΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ!
*
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΦΡΑΙΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΟΥΣ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ , ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΗΣ.

ΟΤΑΝ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΟΡΑΚΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΡΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΥΡΑΚΗΔΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΟΙΛΑΡΑΔΩΝ ΤΩΝ ΟΦΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΚΛΕΒΟΥΝ" ΤΟ ΖΩΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ.
*
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΡΓΑ "ΥΨΗΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΗΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ.

ΣΤΗΝ ΑΝΥΔΡΗ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ... ΓΚΟΛΦ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ (ΕΛΕΩ ΔΡΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ,
ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΚΑΛΠΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ,
ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΜΙΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...