Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2008

Μέγα ζήτημα



"Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο, αναφέρει ο Αρχιεπίσκος σε αιχμηρό άρθρο-παρέμβαση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Σε άρθρο του στον Κόσμο του Επενδυτή, ο κ. Ιερώνυμος καταδικάζει τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές, αλλά αναρωτιέται:
«Πώς να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας ηθικώς, πολιτιστικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;»
Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Αρχιεπίσκοπος αναρωτιέται: «Πόσο ακόμα μπορούμε να στεκόμαστε, κλήρος και λαός, αδιάφοροι ή αυτοκαταστροφικά βολεμένοι απέναντι σε φαινόμενα τα οποία όλοι γνωρίζουμε, όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται, όλοι δηλώνουμε ευκαίρως-ακαίρως τη δυσφορία μας και συγχρόνως τα συντηρούμε ή τα ανεχόμαστε ως παθητικοί δέκτες της ίδιας μας της αυτο-υπονόμευσης;»
In.gr (σήμερα)"
Μπρε , μπας και δεν είναι ο Αλαβάνος αυτός που εμφανίζεται
στη Βουλή και στα κανάλια λέγοντας τα ίδια πράματα ,
αλλά στην πραγματικότητα
είναι ο Αρχιεπίσκοπος μεταμφιεσμένος σε Αλαβάνο;
Φρικιώ στη σκέψη ότι η Παπαρήγα και ο Καρατζαφέρης
θα πέσουν επάνω στον Αρχιεπίσκοπό μας και θα τον λιντσάρουν
νομίζοντας ότι είναι ο καταραμένος Αλαβάνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ: Κ. Π. Καβάφης ~ Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σύνθεση - Ενορχήστρωση : Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ερμηνεύουν: Φωτεινή Δάρρα, Ειρήνη Καραγιάννη, Τάσσος Αποστόλου, Ανδρέας Σμυρνάκης, Νικόλας ...