Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

Οι πονηροί φοροφυγάδες και οι τίμιοι εφοριακοί


"Μάγκες, την δόξαν πολλοί εμίσησαν,
το χρήμα ουδείς!

[...]Εκπληκτοι οι εισαγγελείς, οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονταν πριν από λίγες ημέρες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αντίκρισαν δεκάδες εφοριακούς να εκδηλώνουν με θέρμη τη συμπαράστασή τους προς τρία υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, τα οποία κατηγορούνται για χρηματισμό.
Τα στελέχη μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές υπηρεσίες της χώρας - της σημαντικότερης από πλευράς αντικειμένου Εφορίας, καθώς σε αυτήν υπάγονται όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις - βρέθηκαν να είναι κατηγορούμενοι, μετά τη
ν επ' αυτοφώρω σύλληψή τους από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να «τσεπώνουν» 100.000 ευρώ από επιχειρηματία, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογική εκκρεμότητά του. Δεκάδες εφοριακοί, με την παρουσία τους στα δικαστήρια την ημέρα της απολογίας των τριών, αμφισβήτησαν αυτή την εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι κατηγορούμενους κατέστησαν τους συναδέλφους τους οι «μεθοδεύσεις φορολογουμένων, οι οποίοι προχωρούν σε ψεύτικες καταγγελίες για να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3610/2007 και να απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις και ταυτοχρόνως να εξασφαλίσουν ότι θα αποφύγουν για αρκετά χρόνια τον τακτικό φορολογικό έλεγχο».

[...]Ο 64χρονος υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών, ο οποίος έχει υπη
ρετήσει σε Ελεγκτικά Κέντρα του υπουργείου Οικονομικών και σε διάφορες Εφορίες της Αττικής, κατέθεσε (στην απολογία του): «Εκείνη την ημέρα υπήρχε κινητικότητα στο γραφείο μου λόγω των εκλογών των εφοριακών και δεν είδα τη σακούλα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που άφησε ο επιχειρηματίας. Δεν άγγιξα ποτέ αυτά τα χρήματα»
Ρεπορτάζ του Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, στο Βήμα Της Κυριακής



"Είναι μαζική διαδήλωση εφοριακών.
Διαμαρτύρονται συντεταγμένα για τις άθλιες μεθοδεύσεις
φοροφυγάδων, που αποσκοπούν στη σπίλωση
της τιμής και της υπόληψής τους!"
" Δηλαδή τι ακριβώς κάνουν οι πονηροί φοροφυγάδες;"
"Αφήνουν σακούλες με χρήματα στο γραφείο τους
και ύστερα τους καταγγέλλουν για παθητική δωροδοκία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...