Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2008

Οράματα και…θάματα!


Οράματα και…θάματα!

Χειροκροτητής και ουραγός, ως συνήθως, των μονότονα επαναλαμβανόμενων πρωθυπουργικών εξαγγελιών στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέσυρε ένα ακόμα «μεγάλο έργο» από τα αζήτητα των «προεκλογικών δεσμεύσεων» ή του «οράματος» του για την πόλη μας: τη μεταστέγαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στην περιοχή Λαχανοκήπων και την κατασκευή στη θέση της «μητροπολιτικού πάρκου».

O κ. Δήμαρχος «ανακάλυψε τον τροχό»! Η Δημοτική μας Κίνηση σεμνύνεται ότι από την ίδρυσή της είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της τη διεκδίκηση και μετατροπή των χώρων της ΔΕΘ και του Γ΄Σ.Σ. σε πολυδύναμο πολιτιστικό-μητροπολιτικό πάρκο που θα συνέβαλλε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.


Υπερακοντίζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, ο κ. Δήμαρχος έσπευσε να διακηρύξει, ω του θαύματος, ότι «θα κατεβάσει το δάσος…στο Θερμαϊκό»(!) Αν πράγματι το πιστεύει - παρότι έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε - πρέπει να εγκαταλείψει ή να κατεδαφίσει τα φαραωνικής έμπνευσης και αισθητικής κατασκευάσματά του που έχουν καταλάβει το ζωτικό χώρο της παραλίας και προκαλούν ασφυξία στους κατοίκους της πόλης.


Οι πολίτες αυτής της πόλης, καθώς έχουν κακή πείρα και πληρώνουν πολύ ακριβά τα «οράματα» της διοικούσας το Δήμο Θεσσαλονίκης παράταξης, πρέπει να απαιτήσουν να μην παραδοθεί το «φιλέτο» της ΔΕΘ στα επιχειρηματικά συμφέροντα που το εποφθαλμιούν και θέλουν να το εκμεταλλευτούν σύμφωνα με τα περιβόητα σχέδια Καλατράβα.
Αντίθετα πρέπει να απαιτήσουν να μετατραπεί σε ένα πραγματικό «πνευμόνι» για την πόλη μας, η οποία κατέχει σταθερά τα θλιβερά πανευρωπαϊκά «πρωτεία» στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την έλλειψη πρασίνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης πρέπει να διασφαλίσει και να εγγυηθεί αυτή την εξέλιξη, που αποτελεί καθολικό αίτημα και αδήριτη ανάγκη των χειμαζόμενων κατοίκων της πόλης μας.
Θεσσαλονίκη, 10/9/2008
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...