Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2008


Φέτος…
του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη*

Έξι «φέτος» καταμέτρησα στο αυτάρεσκο και υπό το βαρύγδουπο τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας» μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κομπάζει λοιπόν ο κ. Στυλιανίδης ότι πέτυχε «φέτος» την «επανάσταση του αυτονόητου», όπως την είχε βαφτίσει προ ετών ένας εξίσου φιλόδοξος προκάτοχός του: «να περιμένουν τους μαθητές τα βιβλία και όχι το αντίθετο»(!)

Ώστε αποτελεί, λοιπόν, κατόρθωμα για τον υπουργό Παιδείας η με βάσιμες αμφισβητήσεις εξασφάλιση των στοιχειωδών όρων λειτουργίας των σχολείων. Δηλ. το μέτρο σύγκρισης γι’ αυτόν δεν είναι το χάσμα που χωρίζει την ελληνική Εκπαίδευση από τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, αλλά ότι, «φέτος για πρώτη φορά» (sic) τα περισσότερα σχολεία θα φτάσουν το ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς λειτουργίας.
Αυτοί είναι «οι καρποί της πολιτικής του έξυπνου σχολείου» που ευαγγελίζεται το ΥΠΕΠΘ. Δοξάστε τον!
Και να φανταστεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός εξαπολύει μύδρους κατά της «δικτατορίας της μετριότητας» στο πόνημά του «Σπάστε τη σιωπή σας».
Προσοχή! Μη σπεύσετε να ακολουθήσετε την προτροπή του και καταγγείλετε «παράνομες προσταγές» υψηλόβαθμων στελεχών του ΥΠΕΠΘ ή της Διοίκησης, όπως π.χ. παραποιήσεις βαθμολογιών στα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων ή χαριστικές απ’ ευθείας αναθέσεις Δημόσιων Συμβάσεων. Κινδυνεύετε να τιμωρηθείτε σκληρά ως «επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι» από τα ‘ευόρκως’ υπηρετούντα την κυβέρνηση διοικητικά στελέχη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Διότι έχουμε «κυβέρνηση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» - κι ας πνίγει τον τόπο η μπόχα από τα σκάνδαλά της!
Θα αρκούσε να παραπέμψουμε στα στοιχεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να ανατραπεί η «μαγική εικόνα» για τα «φετινά επιτεύγματα» της κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Θα αρκούσαν τα στοιχεία – σοκ της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον αναλφαβητισμό, που κατατάσσουν τη χώρα μας στην «αξιοζήλευτη» 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αφού το 13% περίπου του ενήλικου πληθυσμού της χώρας βιώνει την «υποεκπαίδευση», σύμφωνα με τον «παρ-ετυμολόγο» υπουργό Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάθε χρόνο το μονότονο «κουδούνι» των εκάστοτε διερχόμενων από το ΥΠΕΠΘ υπουργών και τα τροπάρια τους για «αφύπνιση» και «ευαισθησία» Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δρα πολιτικά και ιδεολογικά ως «πλασιέ» των εμπόρων της Παιδείας, ο «κοινός αγωνιστικός βηματισμός» των εκπαιδευτικών οργανώσεων, της νεολαίας και των εργαζομένων, είναι μονόδρομος!
ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" (15/9/08)
________________________________ * Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είναι Εκπαιδευτικός και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: