Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28, 2008

Γειά σου Φώλια ντερμπεντέρη!

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε κατά των επικριτών του ο Υπουργός Χρήστος Φώλιας , μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας ειδικότερα την Αντιπολίτευση αλλά και τα ΜΜΕ για υποκρισία. "Η λέξη ακρίβεια , είπε χαρακτηριστικά , δεν είναι άγνωστη σ' αυτόν τον τόπο" και πρόσθεσε ότι "λέγονται και γράφονται πολλά περί ακρίβειας, αλλά με μπόλικη δόση ανακρίβειας και με περισσή υποκρισία".
Εκ των εφημερίδων

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ακρίβειας
σε βασικά προϊόντα διατροφής βρίσκονται οι Έλληνες καταναλωτές.

Προτού εκπνεύσουν οι συμφωνίες κυρίων του υπουργείου Ανάπτυξης με τις επιχειρήσεις για πάγωμα των τιμών, τιμοκατάλογοι με νέες ανατιμήσεις για 100 και πλέον προϊόντα έως και 20% έχουν ήδη αποσταλεί προς τα σούπερ μάρκετ και θα περάσουν τις επόμενες ημέρες στα ράφια. Και αυτό την ώρα που οι διεθνείς τιμές των σιτηρών και του ρυζιού, στο όνομα των οποίων είχε επιβληθεί το ράλι των ανατιμήσεων από τις αρχές του έτους, ακολουθούν τώρα καθοδική πορεία. Αυτό κατήγγειλε χθες και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία των διεθνών τιμών των τροφίμων και την αντίστοιχη πορεία τους στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι σιωπηρά οι βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα έχουν περάσει καινούργιες αυξήσεις παρά τη διεθνή πτώση των τιμών.

Στους νέους τιμοκαταλόγους που αφορούν το τελευταίο τετράμηνο του 2008 περιλαμβάνονται αυξήσεις σε 13 κατηγόριες βασικών καταναλωτικών αγαθών. Συγκεκριμένα ανατιμώνται έως 20% οι τροφές κατοικίδιων ζώων, από 3-6,8% οι τιμές των καλλυντικών, 10% οι τιμές των προϊόντων ντομάτας, κατά 6,5% οι κατεψυγμένες πατάτες, 4% τα γαλακτοκομικά, 15% τα κρουασάν, 2% τα πλαστικά, 11% τα αλάτια, 5% τα κρασιά και από 3% έως και 5% τα ρύζια.[...]
ΤΑ ΝΕΑ (25/9/08)
***

Πού , είναι ρε αυτός ο Φώλιας,
που λέει ότι μεγάλωσε στα Λαδάδικα
και ξέρει από ακρίβεια;
Θέλω να του σπρεχάρω δυο τρεις λεξούλες
με το μπαστούνι μου.
Κι εγώ στα Λαδάδικα μεγάλωσα,
αλλά τώρα δεν μπορώ να λαδώσω
το έντερό μου, ενώ αυτός
την τυλώνει καθημερινά με αστακομακαρονάδα!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεροντάκο μου ο Φώλιας ειναι Βλάχος
που σπούδασε σε Αμερικάνικο Κολέγιο στιν Λίβανο.Μπορείς να καταλήξεις δια της μεθόδου των τριών σε συμπέρασμα?Πως νοιώθαμε εμείς οι μπαγιάτηδες οταν μας εφερε τα ΓΚΟΥΤΗΣ,πολιτισμένοι εεεε??? Ο ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΈΝΟΣ και το Σουτζούκι ηταν μπανάλ.Εγινε ο Βλάχος Υπουργός με το μαντηλι και μεις κουνάμε το μαντήλι στη μαρίδα.

Sting είπε...

Πρώτα τυράς, μετά χαμπουργκεράς,
στο τέλος Υπουργαράς.
Βλάχικο γατόνι ο κομψευόμενος διώκτης της αισχροκέρδειας.
Του βγάζω το καπέλο.

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...