Κυριακή, Ιουνίου 22, 2008

Οι κρίκοι...

Siemens: η γενναιόδωρη δωροδότρια...

Μιχάλης Χριστοφοράκος: ο σκοτεινός μετρ του λαδώματος.

Άγνωστος Χ. : ο ανιδιοτελής Έλληνας δωρολήπτης.

[.....] Ανεξαρτήτως πάντως από τις όποιες αναφορές, για τον κ. Σίκατσεκ ο κ. Χριστοφοράκος δεν ήταν μόνον ο κορυφαίος μάνατζερ στη Siemens Hellas, αλλά και ο αδιαφιλονίκητος μαέστρος της μίζας - με αποκορύφωμα το σύστημα ασφάλειας της Αθήνας 2004, για το οποίο του είχε ζητήσει, μόνον τη χρονιά των Αγώνων, 10.000.000 ευρώ. «Λες και λάδωνε από έξη» λέει.

Από τη δικογραφία στη δίκη του Μονάχου, καθώς και από τις καταθέσεις πολλών μαρτύρων, προκύπτει ότι ο κ. Σίκατσεκ δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα «λαδώματα» στην Ελλάδα. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος: κάθε κλάδος της Siemens, λέει, όπως η ιατρική τεχνική, οι αμαξοστοιχίες και η ενέργεια, διέθετε δικό του κύκλωμα «μαύρων ταμείων». «Υπήρχαν άλλοι 3 - 4 Σίκατσεκ» προσθέτει. «Δεν θα απορούσα αν άκουγα ότι ο Χριστοφοράκος έπαιρνε παρόμοια ποσά κι από αυτούς».

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των παλαιότερων καταθέσεών του, είναι όμως αμφίβολο ότι θα τον ωφελήσουν στη δίκη του Μονάχου. «Ο κατηγορούμενος έχει δώσει υπεραρκετά δείγματα ειλικρίνειας» έλεγε ο συνήγορός του Ούβε φον Σάαλφελντ. «Ενα λιγότερο ή ένα περισσότερο δεν αλλάζει ουσιαστικά τη θέση του».[.....]

Η Εισαγγελία του Μονάχου, σύμφωνα με συνήγορο άλλου κατηγορουμένου, διαθέτει νέα στοιχεία για την ελληνική πτυχή της υπόθεσης, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη από τις ελληνικές αρχές.

«Οι εισαγγελείς της Αθήνας ξεχνούν να ρωτήσουν» δήλωνε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον εκπρόσωπο της Εισαγγελίας. «Η τελευταία φορά που τους δώσαμε πληροφορίες ήταν τον Μάρτιο, όταν ήταν εδώ μια ομάδα εισαγγελέων από την Αθήνα. Από τότε δεν προβήκαμε σε ενημέρωση. Αυτή δεν συμβαίνει αυτόματα, αλλά μόνον μέσω του αιτήματος της δικαστικής συνδρομής. Και ένα τέτοιο αίτημα δεν είδαμε από τότε».
Από το σημερινό "Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...