Παρασκευή, Μαΐου 30, 2008

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (Δημήτριος Ροδόπουλος)
[1908-1960]

"Όλα όσα φορτώνουνται σήμερα στο φασισμό, τα φόρτωναν οι αρχαίοι στην τυραννία. Ώσπου η λέξη που αρχικά προσδιόριζε ένα είδος πολιτικού συστήματος, κατάντησε συνώνυμη με κάθε σκληρότητα, καταπίεση, αυταρχικότητα και σαδισμό."

Η Ιστορία των Ελλήνων. Βασική Βιβλιοθήκη, σελ. 78.


***
"ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!"

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους λαμπρούς
"δημοκράτες" κάθε απόχρωσης,

που "υπερασπίζονται" το... δημόσιο
χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου...


2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Να υπήρχε ένας χορηγός να τους πάρει στολές δεν θα ήταν και άσχημα. Έτσι όπως κυκλοφορούν, χαλάνε το "αριστερό" ίματζ που διαθέτουν. Η SA (ταιριάζει και με ΕΣΑ) φορούσε τουλάχιστον όμορφες στολές, braun!

Sting είπε...

Αγαπητέ s.frang, έχοντας σχεδόν συνθλιβεί από την άγρια καθημερινότητα, δεν μπόρεσα να βρω χρόνο για να απαντήσω στο σχόλιό σου και κυρίως να εκφράσω την αηδία μου για όσα συμβαίνουν όχι μόνο στη δική σου σχολή αλλά και στην υπόλοιπη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τι να πει κανείς; Ποιος θα περίμενε ότι στο όνομα της προοδευτικότητας θα γίνονταν τέτοια αίσχη σαν αυτά που δείχνει το βιντεάκι σου;
Με αυτά και με τούτα πάνε να βάλουν ταφόπλακα στη δημόσια εκπαίδευση οι...υπερασπιστές της . Η τύφλα , βλέπεις, την τρύπα δεν κοιτά, όπως λέει ο λαός.
Καλό κουράγιο...

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν»(Ευριπίδης) : «Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι του Κακού» /Ντοκιμαντέρ (2016)

Αντικειμενικό πορτρέτο, βασισμένο σε έγχρωμα αρχεία, του Αδόλφου Χίτλερ και των ανδρών γύρω του, που ήταν οι  υπεύθυνοι για την επιτυχία του...