Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

Το μάγουλο του μαθητή... έπεσε στο χέρι του διευθυντή

Το μάγουλο του μαθητή... έπεσε στο χέρι του διευθυντή


«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης χαστούκισε δύο φορές στο μάγουλο τον γιο μας, μαθητή της Στ΄ τάξης και σημαιοφόρο, επειδή έπαιζε μπάλα στο προαύλιο», λέει στα Νέα (22.01.2008) ο πατέρας του 12χρονου κ. Γιώργος Καλ...
Για την καταγγελία έγινε προκαταρκτική εξέταση, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μάγουλο του μαθητή έπεσε... πάνω στο χέρι του διευθυντή!
Ο μαθητής μπήκε στην τάξη αναστατωμένος με κατακόκκινο αυτί και μάγουλο. Τηλεφώνησε στους γονείς του. Αισθανόταν ζαλάδες και οι γονείς του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μετά το τέλος του μαθήματος. Επί δύο ημέρες, όπως συνέστησαν οι γιατροί, έμεινε στο σπίτι και τον παρακολουθούσαν οι γονείς του για πιθανή διάσειση.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση που υπογράφει ο προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Λ.Τσ., ο διευθυντής κ.Σ. Π. πλησίασε τα παιδιά που έπαιζαν στο προαύλιο. «...Τότε μαθητές,ανάμεσά τους και ο...,προσπίπτουν επάνω του και μεταξύ τους με την ορμή του παιχνιδιού και συγκρούονται.Στην προσπάθεια να τους συγκρατήσει δεν αποκλείει ο μαθητής να χτύπησε επάνω του ή με κάποια αδέξια κίνησή του ανεπαισθήτως να χτύπησε το μάγουλό του,χωρίς ο ίδιος ( ο διευθυντής) να αντιληφθεί το παραμικρό».
Ο διευθυντής του σχολείου, πάντως, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εφημερίδα, έδειξε να έχει απώλεια μνήμης για το περιστατικό. Στην ερώτηση τι ακριβώς έγινε και τι κατέθεσε στον προϊστάμενό του, είπε αρχικά: «Δεν θυμάμαι. Έχει περάσει αρκετός καιρός...».
Στη συνέχεια όταν τον ενημερώσαμε ότι η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το παιδί έπεσε... πάνω του, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της. «Δεν μου έχει σταλεί. Από τη στιγμή που ο προϊστάμενος δεν βρήκε κάτι μεμπτό για μένα δεν ήταν υποχρεωμένος να μου τη στείλει». Ωστόσο, η προανακριτική έκθεση τού είχε κοινοποιηθεί από τις 29 Νοεμβρίου, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος έπειτα από νέα τηλεφωνική επικοινωνία μία ώρα αργότερα.
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του 3ου γραφείου κ. Λ. Τσ. υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα ότι «βάσει των μαρτυριών κατέληξα σ΄ αυτό το συμπέρασμα. Δεν κρίνω αυθαίρετα».
Σημειώνεται ότι η έκθεση αναφέρει ότι γενικότερα δεν έχει ακουστεί τίποτα αρνητικό για τον διευθυντή. Η εικόνα που δίνουν οι γονείς είναι διαφορετική. «Συγκεκριμένα περιστατικά βίας από τον εν λόγω διευθυντή δεν έχουν φτάσει στον σύλλογο», τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ. Σπυριδούλα Αλτάνη. Προσθέτει όμως ότι η εικόνα που υπάρχει γι΄ αυτόν είναι «ότι σηκώνει εύκολα το χέρι του και ότι μιλάει χοντροκομμένα στα παιδιά». Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του συλλόγου κ. Φανή Δήμα τονίζει: «Γονείς διαμαρτύρονται ότι τραβάει τα παιδιά από τις φαβορίτες».
Όπως είπε στην εφημερίδα ο πατέρας του παιδιού, ο διευθυντής αρχικά παραδέχτηκε σε επικοινωνία που είχαν ότι χτύπησε τον μαθητή. «Μου είπε τότε ότι ήταν εκνευρισμένος, βρέθηκε ο γιος μου μπροστά του και την πλήρωσε αυτός». Οι γονείς καταγγέλλουν επίσης ότι ο διευθυντής είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά από την πρώτη ημέρα του περιστατικού. Όταν η σύζυγος του κ. Καλ... πήγε στο σχολείο για να πάρει τον μαθητή, ζήτησε από τον διευθυντή να μην ξαναχτυπήσει τον γιο της. Η απάντησή του ήταν «αυτό δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ...».
e-paideia.net
- Καλέ μπαμπά, δε λέω ψέματα!
Ο διευθυντής με κλώτσησε και με είπε κωλόπαιδο .
Δεν περνούσα
τυχαία την ώρα που κλωτσούσε τον αέρα,
για να ξεμουδιάσει το πόδι του
, όπως υποστηρίζει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...