Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2007

Αγαπημένο μου σταυρόλεξο!


ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΛΑΓΝΕΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΜΑΓΕΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΜΑΝΙΑ


Σταυρόλεξο: το πιο γνωστό και το πιο διαδεδομένο πνευματικό παιχνίδι στον κόσμο, έχει σύντομη ιστορία . Τα πρώτα σταυρόλεξα εμφανίστηκαν στην Αγγλία το 19ο αιώνα και είχαν τη μορφή επιτραπέζιων παιγνιδιών τύπου Σκραμπλ.
Το πρώτο τυπωμένο σταυρόλεξο δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1913 , στην κυριακάτικη εφημερίδα New York World. Επινοητής του ένας δημοσιογράφος από το Λίβερπουλ ονόματι Arthur Wynne, ο οποίος του έδωσε το σχήμα του διαμαντιού, χωρίς να χρησιμοποιεί τα παρεμβαλλόμενα ανάμεσα στις λέξεις μαύρα τετράγωνα.
Δέκα χρόνια περίπου αργότερα το σταυρόλεξο διέσχισε τον Ατλαντικό και εμφανίστηκε στο Pearson's Magazine, το Φεβρουάριο του 1922.

1 σχόλιο:

gademissa είπε...

Ενα "ΤΕΣΤ" βρίσκεται πάντα στο σπίτι μου. Και μάλιστα ο τόμος, για να μην ξεμείνω εύκολα. Είναι αγαπημένη συνήθεια.

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...