Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2007

ΟΛΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ (18)


Lovis Corinth, Walchensee , 1918

ΟΛΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ



29 Απριλίου

Καυγάς Πέτρου και θεολόγου. Με κουράζει η ιώβεια αφασία του. Καταπίνει απαράδεκτες προσβολές από ανθρώπινα σκουπίδια και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αξιολύπητος! Δουλεύει σαν σκλάβος για μια χαμένη υπόθεση. Δεν καθαρίζεται ο σταύλος του ελληνικού σχολείου με φτυαράκια θάλασσας.
Απογευματινή όαση : Με το Χανς σε Φλο Μαρκτ του Βίντεμπεργκ . Θαυμάσια χειρονομία: Δώρο ένα πορσελάνινο άλογο της Fulda του 18 ου αιώνα, αξίας τριακοσίων μάρκων! Πραγματική αξία, διαβεβαίωσε, δύο χιλιάδες και βάλε! Είναι υπέροχος! Φλερτάρει διακριτικά κι αυτό μ’ αρέσει. Μετά από καιρό και πάλι ΓΥΝΑΙΚΑ!

18


Γραμμή για το νοσοκομείο με δυσοίωνα προαισθήματα εξαιτίας του νυχτερινού εφιάλτη. Λίγο μετά η ανακούφιση . Η Αρετή ευτυχώς πέρασε μια ήσυχη νύχτα . Κάθομαι στο πλευρό της και κοιτάζω το ρουφηγμένο προσώπό της, με την τρελή ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει τα μάτια και θα μου χαμογελάσει.
Μια νοσοκόμα με καλεί να πάω στο γραφείο του διευθυντή του Νευροχειρουργικού Τμήματος . "Ο οργανισμός της, λέει αυτός, αντιδρά θετικά στο κοκτέιλ των νέων σκευασμάτων που αρχίσαμε να δίνουμε στη γυναίκα σας . Όμως , όπως σας ενημέρωσε ο συνάδελφός μου, αν σε μία βδομάδα δεν έχουμε αισθητή πρόοδο, θα την εγχειρίσουμε!".

Εξανίσταμαι . Απαιτώ να εξεταστεί πρώτα η Αρετή από ομάδα δικών μου γιατρών . Το χαμόγελο εξαφανίζεται. Απαντά νευρικά ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προσβολή για την κλινική στην οποία ο ίδιος προϊσταται. Του εξηγώ ευγενικά ότι στη δική μου χώρα η ιατρική δεοντολογία επιβάλλει, σε περιπτώσεις εγχειρίσεων επικίνδυνων για τη ζωή του ασθενή, να ζητείται η γνώμη και άλλων ειδικών, χωρίς αυτό να θεωρείται υποτιμητικό για το γιατρό ή την ομάδα που περιθάλπει τον ασθενή.
Η απάντησή του υπερβαίνει κάθε όριο ρατσιστικής νοοτροπίας:
- Δε με εκπλήσσει καθόλου που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα σας.
Χάνω την υπομονή μου:
- Μιλάτε σαν να έχετε ανακαλύψει τη χαμένη Ατλαντίδα . Πιστεύετε ότι η ιατρική επιστήμη είναι αποκλειστικά δικό σας προνόμιο. Και στην Ελλάδα υπάρχουν γιατροί που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους .
- Τότε γιατί δεν πάτε τη γυναίκα σας στην Ελλάδα, για να την κάνουν καλά οι θαυματοποιοί σας;
- Θα το έκανα αμέσως τώρα , αν εσείς ο ίδιος δε μου τονίζατε πριν από δέκα μέρες ότι η παραμικρή μετακίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή της.. Ακούστε, δε θα επιτρέψω να εγχειρίσετε τη γυναίκα μου, αν πρώτα δεν εξεταστεί και από δικούς μου γιατρούς. Και για να είμαστε εξηγημένοι, αν εμποδίσετε το έργο τους , θα κινηθώ εναντίον σας δικαστικώς.
Τον αφήνω να αφρίζει στο γραφείο του και τραβώ για το ασανσέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...