Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

H Βιολογία της Γ' Γυμνασίου και τα μεταλλαγμένα

Όλες οι νομαρχίες της Ελλάδας ανακηρύχθηκαν σε "Ζώνη Ελεύθερη από  Μεταλλαγμένα".


Ελλάδα

Παρέμβαση επιστημόνων για το βιβλίο Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου


Παρέμβαση στο ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει για τον τρόπο παρουσίασης του θέματος των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο σχολικό βιβλίο Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου έκανε η Πανελλήνια ΄Ενωση Βιοεπιστημόνων, αναφέρει Το Βήμα (24.10.2007).

΄Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΄Ενωσης, η συγκεκριμένη παρουσίαση θα μπορούσε να οδηγήσει τους μαθητές σε λανθασμένες εντυπώσεις καθώς δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του περιεχομένου του βιβλίου είχαν φέρει πρόσφατα στη δημοσιότητα με ανακοινώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προβάλλονταν ως μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι τοποθετείται στη θέση του!!!
Η Πανελλήνια ΄Ενωση σημειώνει ότι 'στο συγκεκριμένο κεφάλαιο (σελ. 124) αναφέρονται αποκλειστικά οι ωφέλειες από τις καλλιέργειες αντίστοιχων προϊόντων, ενώ δεν αναφέρεται κανένας πιθανός κίνδυνος από τη χρήση τους'. Ωστόσο, στη συνέχεια προσθέτει: 'Βέβαια, στην αμέσως επόμενη υποενότητα, υπάρχει αντίστοιχης έκτασης προβληματισμός για τις επιδράσεις των οργανισμών αυτών στο περιβάλλον στο οποίο ελευθερώνονται, όπως επίσης στις επόμενες σελίδες των ερωτήσεων και δραστηριοτήτων υπάρχουν εργασίες στις οποίες οι μαθητές ερευνούν το θέμα αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές πληροφόρησης'.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δέκα διαμάντια του Θανάση Παπακωνσταντίνου   Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (26 Απριλίου 1959) είναι Έλληνας τραγουδοποιός- ποιητής. Η μουσ...