Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007

Pete Doherty (Babyshambles) : " Delivery"

Μεγάλωσε σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον,υπήρξε αριστούχος μαθητής, μπήκε στη Φιλολογική Σχολή της περίφημης Οξφόρδης και ξαφνικά... τον πήρε η κάτω βόλτα.
Η παλιά ιστορία ξαναζεί στην περίπτωση του ταλαντούχου 28χρονου βρετανού μουσικού Pete Doherty: ναρκωτικά με το τσουβάλι, καυγάδες και ξυλοδαρμοί εν μέση οδώ, επεισοδιακοί έρωτες με "ιέρειες" του top modelling, γράψιμο ποιημάτων με αλαλούμ περιεχόμενο, ζωγράφισμα πινάκων πιτσιλισμένων από το αίμα του, φυλακίσεις για οπλοφορία, κλοπές διαμερισμάτων και κλοπές αυτοκινήτων, συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων πασπαλισμένες με τσιτάτα από τον Όσκαρ Ουάιλντ.
Τώρα αποτοξινώνει το σώμα του σε κάποια από τις πανάκριβες κλινικές, φτιαγμένες ειδικά για VIPS, όμως το πνεύμα είναι εκείνο που ζητάει βοήθεια , την οποία, απ' ό,τι φαίνεται, δεν μπορεί να του τη δώσει ουδείς , πλην του εαυτού του. Διότι όσο θα υποστηρίζει ότι "Ίσως κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται κάτι, αλκοόλ, ναρκωτικά, οτιδήποτε θα τους ξεκολλήσει από μια γαμημένη κανονικότητα", τόσο θα παίζει με τον θάνατο.
Φυσικά το Σύστημα διαχειρίζεται τη ζωή του ως συνήθως. Οι εταιρείες , ο σκανδαλοθηρικός τύπος και τα τηλεορασοφαγεία κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα κονομήσουν προβάλλοντας επιδέξια το είδωλό του στις μάζες που διψούν για σκάνδαλα και αποθεώνουν τους "καταραμένους".
Το τραγουδάκι που αναρτούμε σκαρφάλωσε άνετα στην πρώτη θέση των επιτυχιών της πατρίδας του, πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο δίσκος του.
Σ' αυτό ο πιο διάσημος μαστούρας της Βρετανίας κάνει delivery συμβουλών κατευθείαν απ' την καρδιά της δυστυχίας του, όπως λέει, μιλάει περιφρονητικά για τα "αριστερά σχολεία" (άκουσον άκουσον "αριστερα" σχολεία!) της πατρίδας του...
Συμπέρασμα: Το τραγουδάκι είναι συμπαθητικό, αλλά οι στίχοι του τσατιστικοί. Όχι και να μας παραδίδει μαθήματα ηθικής ένα ανθρώπινο ερείπιο. Αρκετά προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σ' αυτόν τον πλανήτη, μη φορτώνει στην πλάτη των κανονικών ανθρώπων τις δικές του ενοχές. Ξηγηθήκαμε, dear friend Pete?

By, oh by, the way
Of an explanation
Cast adrift
Off the shores of Shotter’s Nation
I had a look in,
Cave my skull in like a prick
Oh now
What use am I to anyone?
Forlorn, frozen,
Beneath the summer
Don’t sing along
Or you’ll get what I’ve got, oh

Here comes a delivery
Straight from the heart of my misery
So, comes a delivery
Straight from the heart, to you.

Yeah you, now you, now you
You’ve finally left school
Oh what on earth
Do you intend to do?
See if you can,
Take the man, go round town
Where all your Skins, and Mod’s
You get together
Make pretend
It’s 1969 forever
Find a girl, have a drink,
Have a dance and play

The song that’ll deliver me
Straight from the harshness of misery
Cos this songs a delivery
Straight from the heart to you

Yes here comes a delivery
Straight from the heart of my misery
Oh that song that’ll deliver me
Straight from the heart, to you

So here comes a delivery
Straight from the heart of my misery
Here comes a delivery
Straight from the heart, to you

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

de nomizw pws milaei gia aristera sxoleia..
you've finally left school
to left einai past participle tou leave

Sting είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο και σ' ευχαριστώ. Είναι προφανέστατο. Τι να πω; Μάλλον ζαλισμένος ήμουν, για να μην το προσέξω!

Ανώνυμος είπε...

:) you're welcome

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...