Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Ο ελληνικός Μακαρθισμός

Για να μην ξεχνάμε τα έργα και τις ημέρες αυτών που έθρεψαν το αβγό του φιδιού στον τόπο μας και το έβαλαν στο ναό της δημοκρατίας μας...
Παναγιώτης Ψωμιάδης , ο λαοφιλής πολιτικός, ο άνθρωπος που δε φοβάται κανένα και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα...
Ο άνθρωπος αυτός , πριν από εφτά χρόνια, είχε πάρει μέρος ως βουλευτής ( όχι του ναζιστικού κόμματος αλλά της Ν.Δ.) στο κάψιμο ενός βιβλίου του γνωστού διανοουμένου και πολιτικού Μίμη Ανδρουλάκη .
Χθες το βράδυ απεφάνθη ως Νομάρχης όλων (!) των Θεσσαλονικέων από τηλεπαράθυρο γνωστού σταθμού ότι ο διαφωνών για τη φασιστική απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας ιστορικός και καθηγητής πανεπιστημίου Γιαννουλόπουλος είναι επικίνδυνος !
Στην απάντηση του καθηγητή: "Τότε να με συλλάβετε, μόλις βγω από το σταθμό!", ανταπάντησε με την αγαπημένη του ατάκα: "Άντε , ρε Καραγκιόζη!".
Το θέμα δεν είναι τα επιχειρήματα του ολοφάνερα ανεπαρκέστατου μορφωτικά ατόμου, αλλά το ήθος και το ύφος του απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί του. Η ειρωνεία , οι κραυγές, τα λαϊκίστικα συνθήματα και οι προσβλητικότατοι χαρακτηρισμοί του έχουν εσκεμμένα ως στόχο την κατατρομοκράτηση του αντιπάλου και τη διαμόρφωση ενός κλίματος απαξίωσης των απόψεών του , μπροστά στα μάτια των χιλιάδων τηλεθεατών, που προσπαθούν να διαμορφώσουν κάποια γνώμη πάνω σε ένα επίμαχο ζήτημα.

Φυσικά η φασιστική αυτή στάση όχι μόνο δεν ενοχλεί το κόμμα του, αλλά τον αφήνει να περιφέρεται ασύδοτος και να εκστομίζει οποιαδήποτε κοτσάνα ή απειλή του γουστάρει, γιατί γνωρίζουν ότι τους έχει στο χέρι. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει με πιθανή προσχώρηση του κυρίου στον κατ' εξοχήν φυσικό του χώρο, το ΛΑΟΣ;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΝΙ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ