Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2007

Έξι λόγοι για τους οποίους δε θα δω τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου

1. Επειδή η Κίνα γράφει συστηματικά στα παλιά της τα παπούτσια τα ανθρώπινα δικαιώματα: φυλακίζει τους πολιτικούς αντιφρονούντες, επιβάλλει σκληρή λογοκρισία στα ΜΜΕ και στο Ιντερνέτ, παρενοχλεί δικηγόρους, διώκει δημοσιογράφους, οικολόγους και κοινωνικούς ακτιβιστές, θέτει σε κατ' οίκον περιορισμό θρησκευτικούς ηγέτες κλπ.
2. Επειδή η Κίνα εκτόπισε βίαια 1.500.000 άτομα από το κέντρο του Πεκίνου, για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
3. Επειδή η Κίνα παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τα εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλοντας απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε όσους ασχολούνται με τα ολυμπιακά, και όχι μόνο, έργα και, το χειρότερο, ανέχεται την εργασία δωδεκάχρονων παιδιών.
4. Επειδή η Κίνα είναι η χώρα με την πιο ευτελή, την πιο πρωτόγονη, την πιο επικίνδυνη καπιταλιστική παραγωγή, η οποία , ρυπαίνοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το παγκόσμιο περιβάλλον, τείνει , με τη συνενοχή των πολυεθνικών εταιρειών, να εξοντώσει τις εθνικές οικονομίες όλων των χωρών του κόσμου και να βυθίσει στη φτώχεια τους λαούς τους.
5. Επειδή η Κίνα ευθύνεται για τη βία σε πολλές περιοχές του κόσμου, με το να ενισχύει, οικονομικά και στρατιωτικά, διεφθαρμένα και αυταρχικά καθεστώτα, που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο, όπως συμβαίνει με το Νταρφούρ του Σουδάν.
6. Επειδή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή , ενώ δέσμευσε την Κίνα για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν της "έτριξε τα δόντια" , όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε σημειωθεί ουδεμία πρόοδος. Αντιθέτως, προτίμησε να τα κάνει πλακάκια με το μονοκομματικό καθεστώς, για να μη ζημιωθούν οι πολυεθνικές που επένδυσαν δισεκατομμύρια ευρώ για το δεκαπενθήμερο πανηγυράκι.

ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,
ΕΓΩ ΘΑ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...