Τρίτη, Ιουλίου 24, 2007

Beat the devil!


Για τους φοιτητές που Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως και για 30 εκατομμύρια νέους στον κόσμο, το Facebook είναι ένας δημοφιλής τρόπος διαδικτυακής επικοινωνίας. Για τους καθηγητές του βρετανικού ιδρύματος, όμως, είναι ένας τρόπος να εντοπίζουν και να τιμωρούν τους «ταραχοποιούς» φοιτητές με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως και τα 150 ευρώ, αναφέρουν σε άρθρο τους Τα Νέα (18/7/2007). Κάποιοι από αυτούς τους τελευταίους έκαναν το λάθος να «ανεβάσουν» φωτογραφίες τους στο προσωπικό τους Facebook όπου εικονίζονται... λουσμένοι με αφρό, αυγά ή και αλεύρι, όπως γιορτάζουν δηλαδή γενιές και γενιές φοιτητών το τέλος των εξετάσεων.

Το αυστηρό πανεπιστήμιο και η 800 ετών ιστορία του δεν ενέκριναν ποτέ αυτού του είδους τους εορτασμούς. Μόνο που τώρα θεώρησαν ότι βρήκαν και τα πειστήρια του εγκλήματος, έστω και αν προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες των φοιτητών για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους. «Δεν ξέρω πώς βρήκαν πρόσβαση οι επόπτες. Πίστευα ότι οι προσωπικές μου ρυθμίσεις εξασφάλιζαν ότι μόνο οι φίλοι μου μπορούσαν να δουν τις φωτογραφίες μου», λέει η 21χρονη Άλεξ Χιλ, η οποία έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το πανεπιστήμιο με τις φωτογραφίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...