Σάββατο, Δεκεμβρίου 23, 2006

H MOIRA ENOS ZWOU


ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η απροσδόκητη επιτυχία της εκπομπής της NET "Το νηστικό αρκούδι" ενέβαλε σε μεγάλη ανησυχία τους υπευθύνους των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους παρόμοιες εκπομπές και βλέπουν την ακροαματικότητά τους να έχει φθάσει στο ναδίρ. Σε έκτακτη σύσκεψη των διευθυντών των καναλιών , που έγινε με άκρα μυστικότητα σε σαλέ του Μάτσου Πίτσου, συζητήθηκε το θέμα σε βάθος.Νηστικό αρκούδι που αναζητεί επί ματαίω λίγη τροφή σε λαγκαδιά της Πίνδου

"Χάνουμε λεφτά...", είπε γεμάτος οργή ο κύριος Πιπίνος Σαββατού, ιδιοκτήτης του ΟΪΜΕΝΑ TV, "...Πολλά λεφτά! Κι' όλα αυτά για ένα καταραμένο αρκούδι, και μάλιστα θεονήστικο!"
"Κάτι πρέπει να κάνουμε, να δράσουμε αμέσως!", παρατήρησε κουνώντας θλιμμένα το κεφάλι ο ιδιοκτήτης του MASTURA TV, κύριος Ματσομηνάς. "Διότι, όπως πάει το πράμα, θα μας πεθάνουν από ασιτία τα δικά μας καλοθρεμμένα αρκούδια, η Μπέμπα, ο Μαμά, ο..."
" Να συμπήξουμε καρτέλ τηλεοπτικών μαγείρων-παρουσιαστών! Να αποκλείσουμε όποιον πάει να μπει μέσα στη συντεχνία!", πετάχτηκε ο Μάκης Πουρής του REZILI TV.
"Ναι, ναι, να κάνουμε Καρτέλ!", ακούστηκαν φωνές επιδοκιμασίας από πολλούς παρευρισκόμενους τηλεοπτικούς.
"Κύριοι, κύριοι, ηρεμήσατε!" , μπήκε στη μέση ο Πιπίνος. "Αν συμπήξουμε Καρτέλ, τότε υπογράφουμε όλοι το θάνατό μας. Η κυβέρνηση θα μας κόψει τον κώλο. Με τη φόρα που έχει πάρει για να συντρίψει όλα τα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια, θα την
πατήσουμε κι εμείς. Άστε που ακόμα λειτουργούμε χωρίς άδεια λειτουργίας από την εποχή της Οκουμενικής.Θα μας ταράξει στο πρόστιμο. "
"Και τι μ' αυτό; Αφού δεν πληρώνουμε ποτέ κανένα πρόστιμο.", αντέτεινε ο σμιχτοφρύδης Γιάννης Βαρίδης- OIL, του MORNING STAR, ξύνοντας ηδονικά τα κρητικά αχαμνά του.

Ο Πιπίνος έβγαλε τη χρυσή τσατσάρα του και χτενίστηκε προσεκτικά."Εγώ προτείνω κάτι πιο απλό" , είπε πετώντας στο πάτωμα μια ασημένια τρίχα.
"Δηλαδή;"
" Να κλέψουμε το αρκούδι απ' το δάσος και να το ταΐσουμε πολύ. Θα το πάμε σ' ένα θολό τηλεοπτικό τοπίο, όπου δε θα το βλέπει κανείς και θα του φέρνουμε με τους κουβάδες τις τροφές. Πάρε κουκουνάρια, πάρε μέλια, πάρε πέστροφες, σε δύο μήνες το έχουμε τιγκάρει και τότε θα σκάσει απ' τη χοληστερίνη. Για να εξαφανίσουμε επιπλέον κάθε ίχνος του , θα καθίσουμε να το φάμε. Έτσι, ελλείψει αρκουδιού, οι ανταγωνιστές μας τι θα κάνουν; Διότι πού θα ξαναβρούν τέτοιο κελεπούρι; Στα ελληνικά δάση αποκλείεται! Ο Αρκτούρος του Μπουτάρη καιροφυλακτεί και θα χαλάσει τον κόσμο , αν αντιληφθεί ότι έκλεψαν ελληνικό αρκούδι. Θα αναγκαστούν λοιπόν να καταργήσουν την εκπομπή κι εμείς θα σώσουμε τις δικές μας. Συμφωνείτε;"
" Βεβαίως και συμφωνούμε!", απάντησαν εν χορώ οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί."Ο θάνατος του νηστικού αρκουδιού της NET σημαίνει τη ζωή των δικών μας χορτάτων αρκουδιών! Εμπρός να βουτήξουμε , όλοι μαζί, το καταραμένο ζώο!"
Δείγμα Έλληνος σεφ φέροντος στολήν χορτάτης μικράς άρκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...