Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2006

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ


ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ-ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ

ΠΑΝΑ. ΨΩΜΙ.: Βλέπετε; Δε σας αποκαλούν μόνο οι Αθηναίοι "φαιδρό', αλλά και οι άσπονδοι φιλοι σας. Σας παρακαλώ, μη μου ζητάτε να μεσολαβήσω στο Βασ. Παπ. , γιατί είναι πολύ οργισμένος μαζί σας και φοβάμαι να μην πληρώσω εγώ τη νύφη. Μιαν άλλη φορά ίσως...
ΚΥΡΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚ.: Έξοχο το νέο σχέδιό σας, για την απελευθέρωση του κράτους από τα βαρίδια του παρελθόντος. Τρέμω από συγκίνηση με όσα μου γράφετε: μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων, θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες των λιμνών και των ποταμών. Δε λέτε όμως τίποτε για τις πηγές και για του καταρράκτες. Τι θα γίνει , υπουργέ μου, με αυτά τα ύδατα ; Θα τα αφήσετε αδέσποτα, στη μήνη δηλαδή του πάσα ένα; Σε φάση φιλελεύθερης διακυβέρνησης του κράτους, αυτή η μεταχείριση ενός σημαντικού τομέα των υδάτων συνιστά ένα υγρό σκάνδαλο.
Σας εκμυστηρεύομαι κι ένα προσωπικό πρόβλημα: ο γείτονάς μου είναι εκπαιδευτικός. Επειδή είναι θεονήστικος, γουργουρίζει τόσο δυνατά η κοιλιά του, του δύστυχου, αλλά και όλης της οικογένειάς του, που δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια . Κάντε κάτι επειγόντως , δώστε του καμιά αύξηση , γιατί θα πεθάνω από την αϋπνία.
ΓΕΩΡΓ. ΠΑΠΑΝΔΡ. ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ: Μου εξηγήσατε το σχέδιό σας , αλλά διαφωνώ. Αντί να τους καθαρίσετε έναν ένα με τη μέθοδο του σαλαμιού, γιατί δεν παίρνετε την καραμπίνα; Γλιτώνετε έτσι μια και καλή από ένα σωρό τμηματικούς πονοκεφάλους.
ΝΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤ.: Θα σας υποστηρίξω στο δικαστήριο. Μπορώ να βεβαιώσω ό,τι θέλετε. Επειδή όμως είμαι επαγγελματίας, πότε θα μιλήσουμε για την αμοιβή μου;
ΚΥΡΙΟ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤ.: Όχι, κύριε, δεν άφησα υπονοούμενα για το ρόλο σας ως λαϊκού δικαστή! Εγώ είπα: "Ένας λαϊκός δικαστής δεν μπορεί να έχει αμοιβή μεγαλύτερη απ' αυτήν του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ακριβώς επειδή είναι λαϊκός". Επ' ευκαιρία , δε μας λέτε τι παίρνετε για την ηθικοπλαστική εκπομπή σας;
ΚΥΡΙΑ ΑΛ. ΠΑΠΑΡ.: Ανακουφίστηκα με όσα μου γράφετε. Στέλνετε , λέτε, δέκα ΚΝίτες στη Μόσχα, για να φυλάνε το πτώμα του Λένιν, επειδή φοβάστε μήπως το μολύνει ο Πούτιν με πλουτώνιο και μέσω αυτού όλους τους κομμουνιστές που θα το προσκυνήσουν. Μπράβο σας! Αυτό θα πει διεθνιστική αλληλεγγύη. Και οι Έλληνες κομμουνιστές πάντα στην πρώτη γραμμή!
ΜΑΡΙ. ΚΟΥΤΣΙ. -ΓΙΑΝΝΑ.: Γιατί παραπονιέστε ότι αδικώ τη μεταρρύθμισή σας; Αδικείς κάποιον όταν υπάρχει. Εγώ δεν έχω δει καμιά μεταρρύθμιση έως τώρα, γι' αυτό δικαιούμαι να πω δυο λογάκια παραπάνω από τους γκρινιάρηδες που έχουν μεταρρυθμιστεί έως τώρα.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ: Σας ευχαριστώ εκ μέρους των συμπολιτών μου που μας σώσατε από τα χειρότερα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβασή σας δε θρηνήσαμε θύματα. Αυτό θα πει επαγγελματισμός. Επ' ευκαιρία σας γνωστοποιώ ότι κυκλοφορούν φήμες ότι ένας γκρίζος λύκος εθεάθη στο εργοτάξιό σας. Λέτε να είναι υπεύθυνος για τη δολιοφθορά του αγωγού; Άσε που υπάρχει η υποψία ότι δεν είναι κανονικός γκρίζος λύκος αλλά από τους... άλλους γκρίζους , της φίλης γείτονος , καταλαβαίνετε... Για εξετάστε το πράμα, μπας και αληθεύει.
ΠΡΟΚΟΠ. ΠΑΥΛΟΠ.:Όχι δε με ενδιαφέρει η θέση του νυκτοφύλακα στο Νεκροτομείο. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Έχω όμως ένα θείο αρχαιολόγο τριάντα χρόνια στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μπορείτε να κάνετε τίποτε γι' αυτόν; Επίσης θέλω νερό και ρεύμα για ένα καλυβάκι κληρονομικό στην κορυφή του Βερμίου. Σε ποιο δασαρχείο να απευθυνθώ; Κεντρικής ή Δυτικής Μακεδονίας;
ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΜΕΓΑΡΑΚΙ: Καλά κάνετε και βάζετε τόσο υψηλές τιμές εισιτηρίων.
Είναι ασορτί με την υψηλή Τέχνη που προσφέρετε σε ανθρώπους υψηλά ιστάμενους, που έχουν υψηλά εισοδήματα και προσέρχονται για κουσκούσι στο μέγαρό σας φορώντας συνολάκια των μετρ της υψηλής κοπτικής-ραπτικής!
9,58 (ΕRT 3-RADIO):Ευχαριστώ που ικανοποιήσατε την επιθυμία μου και εξαφανίσατε εντελώς την Κλασική μουσική από το ραδιόφωνό σας. Ως γνήσιος Λαμογιανός δεν αντέχω να ακούω τέτοιες μπαλακίες. Καλά κάνατε επίσης που απομακρύνατε από το πρόγραμμά σας ορισμένα αντιπαθή πλάσματα , που επέμεναν να σχολιάζουν καυστικά την επικαιρότητα. Ένα καλό ραδιόφωνο πρέπει να προσφέρει μόνο ωραία πράματα, να λέει πολλές καλημέρες, να δίνει σερμπέτια και σορόπια με το κιλό. Γιατί, ρε φίλε, τι μ' ενδιαφέρει εμένα που μένω Δυτικά η διοξίνη των Ταγαράδων ή αμάν με το κυκλοφοριακό που γκρινιάζουνε ορισμένοι όλη την ώρα, μου τα πρήξανε!
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥ: Δεν πήρατε, λέτε, χαμπάρι ότι έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια ένα INTERNET CAFE δίπλα ακριβώς από το Δημαρχείο και μαζεύει όλα τα ανήλικα του νηπιαγωγείου και του δημοτικού (άσε τα άλλα του Γυμνασίου, είναι πια σοφοί γέροντες).
Σας πιστεύω. Είστε τόσο ειλικρινής άνθρωπος. Γι' αυτό δεν ξαναβγήκατε και την επόμενη τετραετία. Επειδή λέγατε πάντα την αλήθεια. Και επειδή πράττατε πάντα το σωστό. Πολλούς ενοχλήσατε. Ο νοών νοείτω... Επ' ευκαιρία, δήμαρχέ μου, πριν να αποχωρήσεις , σε παρακαλώ να δώσεις εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας να μαζέψει τα σκουπίδια.
ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ:Διαμαρτύρεστε γιατί δε δημοσιεύω τη φωτογραφία σας από το blog του φιλόξενου Γεροντάκου. Τώρα τι να σας πω; Ότι δεν έχετε φωτογένεια ή ότι θα τρομάξω τους αναγνώστες μου με το βλοσυρό σας ύφος; Ό,τι και να σας πω , δε θα με πιστέψετε. Πάντως κάνετε λίγη υπομονή. Θα έρθει και η δική σας η σειρά. Προς το παρόν σας στέλνω την αγάπη μου και σας αποζημιώνω με τους παρακάτω δημοτικούς στίχους της πατρίδας μου:
Τρία πουλάκια κάθονταν ψηλά στη Χαλκομάτα
Το 'να τηράει τη Λειβαδιά και τ' άλλο το Ζητούνι
το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει
Πολλή μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα
Μην ο Καλύβας έρχεται, μην ο Λεβεντογιάννης
Ούτ' ο Καλύβας έρχεται ούτ' ο Λεβεντογιάννης
Ο Ομέρ Βρυώνης πλάκωσε, με δεκαοχτώ χιλιάδες κλπ.

ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...