Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2006

Αγαπητέ, κύριε Γεροντάκο...


...μελέτησα σοβαρά το blog σας και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:Υποφέρετε από χρόνια ψύχωση πολιτικής μορφής, έναν αυτισμό δηλαδή που κάνει συντρίμμια την ψυχική σας ζωή.
Έτσι από τη σύγκρουση των ιδεών και των αισθημάτων σας δημιουργείται μέσα σας αυτό που εμείς οι γιατροί αποκαλούμε "σχιζοφρένεια".
Τα αίτια της δικής σας σχιζοφρένειας είναι λίγο πολύ γνωστά. Με απλό τρόπο εκφρασμένο συμβαίνει το εξής: Πολύπλοκες διαταραχές έχουν ξεσπάσει στον εγκέφαλό σας λόγω ανωμαλιών στο μεταβολισμό των αμινοξέων στον αριστερό λοβό του εγκεφάλου σας ( φαινόμενο πολυδιάσπασης), ενώ ο δεξιός παραμένει όχι μόνο σταθερός αλλά υπερδιογκώνεται και απειλεί να νεκρώσει τη λειτουργία του άλλου μέρους καταλαμβάνοντας τη θέση του.
Αυτό είναι που σας θλίβει: Είστε ανίκανος από τη μια να συσπειρώσετε τα κύτταρα της αριστερής πλευράς και από την άλλη δεν μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση της δεξιάς, η τελική επικράτηση της οποίας θα ανατρέψει άρδην τη ζωή σας. Όλα θα γίνουν δεξιόστροφα: οι ιδέες σας, τα αισθήματά σας , οι συνήθειες σας , ο κόσμος ολόκληρος.
Όμως προς τι η σύγχυσις και ο πανικός , αγαπητέ μου; Διατί φοβείσθε να ιδείτε και την οπισθίαν όψιν της Σελήνης; Σας διαβεβαιώ ότι δε θα σας κάνει κακό. Αντιθέτως θα σας ωφελήσει τα μάλα, διότι εσείς ειδικά είστε ευφυής άνθρωπος . Ουδέποτε η δεξιόστροφη λειτουργία του εγκεφάλου έφερε δυστυχίαν εις τους ικανούς και καπάτσους! Δε βλέπετε εμένα ; Τι ήμουν όταν ξεκινούσα την καριέρα μου; Ένα γιατρουδάκι απ' το Δοξάτο. Και τώρα , δόξα τω Θεώ, βλέπετε πού έχω φτάσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: