Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2006

Οι Ελληναράδες

Ελληναράς τύπου Λεωνίδα
Οι Ελληναράδες είναι άλογα όντα που ανέκαθεν ενδημούσαν στην ελληνική πανίδα, αλλά στις μέρες μας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τείνουν να εξαφανίσουν όλα τα υπόλοιπα έλλογα πλάσματα.
Οι Ελληναράδες διακρίνονται σε διάφορα είδη, ισχυρότερα των οποίων είναι ο Ελληναράς θρησκευτικού τύπου (homo orthodoxus graecanus) και ο Ελληναράς πολιτικού τύπου ( homo hellenicus superlativus).
Οι Ελληναράδες είναι περιορισμένης έως ανύπαρκτης μορφωτικής στάθμης, που όμως διαθέτουν ισχυρή κουτοπονηριά και απύθμενη θρασύτητα . Αυτές οι ιδιότητες τους καθιστούν ιδανικούς εμπόρους ιδεών για ανθρώπους που είναι εξαθλιωμένοι οικονομικά, βαλαντωμένοι πολιτικά και απελπισμένοι αξιολογικά .
Στην εποχή μας, όπου η κατάρρευση των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού και ο ανεξέλεγκτος -οικονομικά και πολιτικά- καπιταλισμός κλυδωνίζουν τη ζωή των κοινωνιών, ο λόγος των Ελληναράδων ηχεί γοητευτικά στα αυτιά των μαζών.
Ο λόγος των ταγών τους ( θεόληπτων ρασοφόρων, διανοουμένων της συμφοράς και ελληνολάγνων πολιτικών) είναι ένα κράμα θρησκοληψίας, πρωτόγονου εθνικισμού, επικίνδυνου ρατσισμού, αναθεματισμών κατά της σύγχρονης δημοκρατίας και αφελών εξυμνήσεων ενός ανύπαρκτου προγονικού κλέους. Θωπεύουν συνήθως τους απελπισμένους εξαπολύοντας μύδρους κατά της διεφθαρμένης Δημοκρατίας και κατά της επάρατης Δύσης , που είναι πηγή όλων των κακών για τον ελληνισμό. Θεομπαίχτες και τσαρλατάνοι υπόσχονται ελπίδες και θαύματα μέσω νεκραναστάσεων πολιτισμών, που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, προβάλλουν θεωρίες περί της υπεροχής των Ελλήνων και των Ορθοδόξων με νηπιώδη επιχειρήματα .
Η τηλοψία είναι ένα καλό όπλο στα χέρια των ατόμων αυτών. Γραφικοί τύποι μωρολογούν ακκιζόμενοι μπροστά στις κάμερες. Η αυθεντία τους φυσικά είναι αναμφισβήτητη. Αυτοί τα ξέρουν όλα , αυτοί τα αποκαλύπτουν όλα.
Βεβαίως , μέσα στον ακατάσχετο τηλεοπτικού βερμπαλισμό τους , δεν ξεχνούν να πλασάρουν επιδεξίως στα αφελή θύματά τους ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό του ανθρώπου: εικόνες θαυματουργές για τις θεούσες, σταυρούς μαργαριταρένιους για νεόπλουτους λαιμούς, φυλαχτά που προφυλάσσουν από το κακό μάτι εργολαβικά αρπαχτικά , κεντήματα με Χριστούληδες και Παναγίες για θεοσεβείς πολυτέκνους, μοναστηριακά προϊόντα αγορασμένα από το Καπάνι. Νεάνις που τη σηκώνει και την παίρνει ο διάολος, επειδή διάβαζε ψυχοφθόρα αναγνώσματα
Ιδιαίτερη θέση κατέχουν στο απροκάλυπτο αυτό εμπόριο των θεοκαπηλικών και ελληνολατρικών ψευδαισθήσεων τα βιβλία. Αυτά πωλούνται με τη σέσουλα. Πάντοτε με τη μορφή των προσφορών και με τη μόνιμη προειδοποίηση ότι είναι τα τελευταία αντίτυπα. Όσο για το περιεχόμενό τους , ό,τι και να πει κανείς, δεν περιγράφεται. Από τη μια πλευρά οι πηγές του καλού: αρχαίες βλακωδείες, ρασοφορικές συνταγές δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, κώδικες εξουδετέρωσης της μαγείας, σχέδια για την παγκόσμια κυριαρχία των Ελλήνων. Από την άλλη ο σκοτεινός κόσμος των υπανθρώπων: οι μασόνοι, οι εβραίοι, οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί, οι μουσουλμάνοι, οι μάγοι, τα τέρατα, το σύμπαν ολόκληρο.
Ελληναράς τύπου Θεσσαλονίκης

Υποδειγματική είναι η συμπεριφορά των Ελληναράδων στις δημόσιες συναθροίσεις τους. Διδάσκουν ελληνοπρέπεια και ορθόδοξη φιλαλληλία. Όταν δεν πλακώνουν στο ξύλο κάθε αντιφρονούντα, χυδαιολογούν "δυνατά" κατά των πολιτικών αντιπάλων τους, αφορίζουν συγγραφείς, σέρνουν σε δίκες έγκριτους καλλιτέχνες , δημοσιεύουν καταλόγους ανήθικων βιβλίων (Index) ή τα καίνε έξω από τα βιβλιοπωλεία, εμποδίζουν το κοινό να προσέλθει σε κινηματογράφους ή θέατρα , όπου παίζονται έργα μη αρεστά σ’ αυτούς, ή διαλύουν συνέδρια διαπρεπών επιστημόνων , όπου εκτίθενται απόψεις που προσβάλλουν τα "ελληνικά" τους ήθη.
Κατά τους επαΐοντες, αυτοί οι συμφυρμοί παρουσιάζουν εκλεκτικές συγγένειες με ξένους …αράδες του πρόσφατου παρελθόντος, όπως τους χιτλερικούς γερμαναράδες , που, όπως είναι γνωστό, πήραν την εξουσία διά της προπαγάνδας και του ανελέητου τραμπουκισμού και φρόντισαν να στείλουν στο πυρ το εξώτερο τα κόμματα και τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.




Γερμαναράδες της Βαϊμάρης. Οι μέθοδοί τους έχουν αντιγραφεί κατά γράμμα από τους Έλληνες κλώνους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...